От КАТ очакват засилен трафик по празниците. Снимка: Булфото
fallback

Специални "зелени вълни" ще изпращат и посрещат пътуващите от и към София за предстоящите великденски празници, съобщи началникът на КАТ-София комисар Богдан Милчев.

По думите му този вариант на организация на движението е изпитан добре в последните години  и се оказват изключително удачен. От "Пътна полиция" отчитат засилен трафик към изходите на София още в изминалия петък, когато много софиянци са напуснали столицата заради струпването на почивни дни.

Във вторник и сряда "зелени вълни" ще има по основните пътни артерии на столицата: Орлов мост – бул. „Цариградско шосе” – магистрала „Тракия”; Руски паметник – бул. „Цар Борис” – Пернишко шосе; Люлин; бул. „Сливница” до изхода на Околовръстно шосе. На бул. „Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Комисар Милчев призова гражданите да бъдат търпеливи при излизане от столицата. Той призна, че в петък е имало затруднения при движението по „Ботевградско шосе” заради ремонт, но има уверение, че за празниците ще бъдат осигурени 2 ленти на движение.

От полицията се заканиха, че засиленият контрол по пътищата няма да бъде само вечер, а през цялото време на празниците и ще се правят проверки както за алкохол, така и наркотици.

От КАТ очакват един от основните проблеми с трафика да бъде отново главен път Е-79.  Шофьорите да бъдат търпеливи и да не предприемат рискови изпреварвания, призоваха от полицията.

Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. На 30 април следобед и на 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението.

Освен по пътищата в България, полицията ще създаде организация и за охрана на за системно полицейско присъствие в малките селища, на местата, където се очакват много посетители, а също и в обектите с концентрация на големи парични средства, посочи началникът на Отдел „Криминална полиция” в ГД” Национална полиция” Атанас Илков. Той посъветва пътуващите извън населените места да предприемат мерки срещу евентуални посегателства върху собствеността им, като уведомят близки или съседи, че ще отсъстват, а те своевременно да подават информация на тел.112, за да бъдат предотвратени посегателства.

От пожарната също са в готовност да осигурят безопасността на посетителите в храмове и площади. 1465 такива обекта, главно православни храмове, са проверени, в 359 случая са констатирани нарушения и са взети мерки като са издадени разпореждания, включително и за спиране от експлоатация на ел. инсталации или части от тях.

В беседи с църковните служители е обсъдена оптималната организацията за безопасност край храмовете вечерта преди Възкресение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

cecko2497

преди 10 години

Хааххаахахахахха тапанарите "софиянци" си отиват да празнуват по родните места.( То не че да си софиянец каквито има няма 50000 във близо 3 милионен град е повод за гордост ама ходи им обяснявай....)

73

Bob

преди 10 години

Приятен път, драги сънародници провинциалисти, и не се връщайте, останете по родните си места. Вашият роден град или родно село имат нужда от вас.

72

ddd

преди 10 години

весели празници на всички. и стига с тези глупости, за софиянци и селяни.... всички сме хора , нека си пожелаем здраве и посрещнем хубавия християнски празник заедно с близките си...

fallback