Снимка: Булфото

"Топлофикация - София" започва от утре поетапно спиране на отоплението в столицата, съобщават от дружеството.

Оттам се позовават на прогнозата за времето, според която към 16 април 2013 г ще бъдат изпълнени предвидените от Наредбата за топлоснабдяване задължителни условия, при които може да се обяви общо спиране на отоплението в София.

Към момента 265 сгради, от които 100 училища, административни и обществени сгради, вече са се възползвали от възможността за предсрочно спиране на парното.

От "Топлофикация София" предоставят възможност при желание от страна на клиентите отоплението в отделни сгради да остане включено. За това е необходимо да има решение на общото събрание на етажната собственост, на базата на което упълномощено лице подава заявка в обслужващия топлорайон.

От дружеството съобщават още, че от днес клиентите могат да заплатят и месечните си фактури за отопление през март. Според данните на изчислителния център на Топлофикация средното намаление на сметките спрямо предходния месец е 6%. По информация на Изчислителния център на компанията на 83% от клиентите на "Топлофикация" фактурите за март са на стойност до 150 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase