Снимка: Булфото
fallback

Отделени са 1,1 милиона лева за изграждане на видеонаблюдение в парковете и градините на София, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя и министърът на земеделието и храните Иван Станков взеха участие в кампания за засаждане на дръвчета в квартал "Овча купел".

По думите на Фандъкова общината не може да сложи камера или полицай на всяко дърво, но това, което се прави към момента, дава резултат.

Поставили сме си амбициозна задача тази година да бъдат залесени 103 декара в София. Ще бъдат посадени над 62 000 дръвчета на общинските земи – предимно в районите "Кремиковци" и "Нови Искър".

Кметът на София добави, че очаква сериозна помощ от министъра на земеделието и храните за решението на проблема с наредбата за изграждането на приюти за кучета.

“Надявам се в скоро време да я имаме, тъй като намалихме прибирането на глутниците поради факта, че се изчерпва капацитетът на големия общински приют”, подчерта кметът на столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

До Младост 4

преди 11 години

Ако всеки малко или много пази чистота няма да се налага да се чистят сметища.Неможе ти да си хвърляш *** през балкона и после да псуваш фандъкова че не ти е изчистила,по дабре идете и смажете от бои малоумникът които го мързи да си мръдни *** и да слезе до кофата........

35

До tzveti8

преди 11 години

Долу елитните квартали.........дръвчетата са по готини.....

34

Триколор

преди 11 години

Общината вероятно ни подготвя риалити и то с нашите пари - по нашите глави. Крайно време е да ги поставим на мястото им, че взеха да се самозабравят!

fallback