Йорданка Фандъкова. Снимка: архив Булфото

До един месец ще бъде създадена организация за премахването на нерегламентирани сметища в квартал ”Димитър Миленков”.

След битовата драма там, при която мъж стреля по съседите си и после самоуби, обитателите на квартала обвиниха местната власт, че не подържа квартала им.

Днес софийският градоначалник се срещна с жителите на квартала на място. Фандъкова е обещала да бъдат ангажирани техника и хора за организиране и извършване на почистването, в което ще участват и живеещите в "Димитър Миленков".

Един патрул от Общинска полиция специално ще охранява квартала и ще подпомага дейността на районния кмет в изпълнение на конкретни задачи.

Фандъкова е информирала и за разработване на устройствен план за кв. "Димитър Миленков". По данни на главния архитект на София разработването на плана за регулация и застрояване на квартала ще приключи до един месец, а до началото на лятото планът трябва да бъде внесен в Столичния общински съвет.

За квартала се подготвя и идеен проект за изграждане на канализация, с който жителите ще могат да се запознаят. На срещата е било обсъдено и извършването на текущи ремонти на пътната инфраструктура. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase