Снимка: архив, Булфото
fallback

Ще бъде освободено ръководството на „Софийски имоти“, както вчера кметът Фандъкова предложи, заяви общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев пред bTV.

Йорданка Фандъкова поиска уволненията в общинското дружество след сигнал от червения съветник Георги Кадиев за неправомерни разходи от директора му Деян Цветков. Според фактурите, които Кадиев публикува в блога си, Цветков е закупувал редица стоки за лична употреба с финансови средства от „Софийски имоти“ -   от техника през дрехи на известни марки до тиган, бутилки уиски, портмоне, козметика, лекарства.

Стойнев заяви, че се извършва проверка по случая, но това са недопустими разходи. Част от тях са направени за техника и други устройства, които се използват в дружеството, но с представителните си разходи Цветков е закупил дрехи, костюми, ризи, които няма как да бъдат отчетени като такива.

Oще по темата
„Г-н Цветков приема за нормално разходите, които е направил, тъй като смята, че като управител представлява все пак дружеството при среща със съответен партньор“, разясни той позицията на директора, който отказал медийна изява. Купеният тиган се ползвал за готвене в почивна база, а парфюмът бил за подарък на бизнес контакт.

Общинският съветник уточни, че ако представителните разходи са законосъобразни, но надхвърлят определен лимит, трябва да се възстановят в касата на дружеството.

31 души работят в момента в „Софийски имоти“. Дружеството управлява магазини, парцели, офис-сгради, собственост на общината. Голяма част от тях са спорни и се водят над 90 дела, разясни той дейността му. Заплатата на изпълнителния директор на „Софийски имоти” е близо 2400 лв. на месец и била обвързана с постигнатите от него резултати.

Очаква се дружеството да отчете печалба от близо 500 хил. лв. за 2012 година.

Стойнев заяви, че имот може да се продаде само след решение на общинския съвет и обсъждана цена, „за разлика от годините назад, когато са се продавали за жълти стотинки“.

Съветникът от ГЕРБ върна атаката от левицата като заяви, че „колегите от БСП имат общински съветник Бориславов, който е купувал имоти за свои близки от „Софийски имоти”. Миналата година въпросът е бил поставен на общинския съвет, но реакция не последвала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Tomoaki

преди 11 години

That's way the bestest anwesr so far!

17

задник

преди 11 години

До ;) някой *** в него и са го изхвърлили

16

Анонимен

преди 11 години

TIGAN ...IMA NUZDA RAZBIRA SE...

fallback