Снимка: БТА

Опитът да демонтират паметника пред НДК с хеликоптер всъщност е акция на телевизионните продуценти Иван и Андрей във връзка с новия им реалити формат "Къртицата".

"Къртицата" с лекота успя да излъже цялата общественост за това, че ще демонтират този гаден паметник", похвалиха се двамата в ефира на ТV7.  Те са категорични, че са успели да "преметнат" дори и конкурентните медии, тъй като форматът "Къртицата" е бил рекламиран и от тях.

Вчера малко след 11 часа, хеликоптер се приближи до паметника "1300 години България"  на два пъти, но въжето се оказа късо и не успя да повдигне част от него. В крайна сметка хеликоптерът се отказа.

Още по темата
40 минути по-късно обаче се върна с по-дълго въже и отново направи неуспешен опит да се доближи до скелето на паметника.

От Столичната община отрекоха да имат нещо общо с хеликоптера. Същото каза и главният архитект на София Петър Диков.

По-голямата част от медиите в България отразиха "премахването" на паметника. Това сториха дори конкурентите на TV7 от Нова тв и bTV.

Двамата предупредиха зрителите да очакват дори по-големи провокации и "номера" от 25 март, когато започва реалити шоуто.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase