fallback

Общ преглед
Опитaха да демонтират паметника "1300 години България" пред НДК с хеликоптер. Неуспешно.

Малко след 11 часа хеликоптер се приближи до паметника на два пъти, но въжето се оказа късо и не успя да повдигне част от него. В крайна сметка хеликоптерът се отказа.

40 минути по-късно обаче се върна с по-дълго въже и отново направи неуспешен опит да се доближи до скелето на паметника.

Главният архитект на София Петър Диков заяви пред БНТ, че не е пращал хеликоптер и паметникът няма да се събаря. От пресцентъра на общината също твърдят, че нищо не знаят.

Няма решение и няма разрешение за демонтиране на паметника, заяви арх. Диков и поясни, че въпросът ще бъде решен с национален конкурс с участието на скулптори, архитекти, но това трябва да стане до есента, когато започва реконструкция и ремонт на околното пространство около Двореца на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

97продължение

преди 11 години

...некадърници като него, ще го защитят. Да ама не. У нас има много даровити творци, които печелили конкурси и са станали известни не с *** на комунистически подметки. И народът трябва да си каже мнението чрез ДОПИТВАНЕ. За такива въпроси да се правят допитвания, а не за ядрени централи. Там си има големи специалисти, например Фидоска Кюри. Атомичка, та дрънка.

82

Анонимен

преди 11 години

Дали да рухне страховито уродливата каменната громоздина, струпана като нарочно най- грозна. Чуйте великия творец -бездарник Старчев, който пробута с подмазване пред покойната Людмила, върха на скулптурната некадърност. Мазният му селендурски отговор е, че НЯМАМЕ КУЛТУРАТА да разберем безумно *** му изделие.(в. Преса, 1.02.2013) Може, но пък имаме културата да разберем пожизнено старческата му бездарност. Пък той нека си вие, че за премахването на громоздината трябва да се вземе мнението на творческите съюзи, а не на народа. Защото се надява, че в съюзите, където са се барикадирали доста

81

Анонимен

преди 11 години

93-ти, смърдлив саламандър, ако не бяха тия окупатори, ти и тебеподобните щяхте да сте пепел от Освиенцим, а преди това щяха да ви извадят зъбите, режат крайници, помпат със заразни ваксини, заледяват, размразяват, нещастни *** и злобни същества. Не знаете ли, неграмотници, че руснаците бяха съюзнически войски с Англия и САЩ, ***. Жалки твари, въобразили си, че сте избраната арийска нация

fallback