Снимка: архив Булфото
fallback

Догодина ще бъдат подменени старите автобуси на градския транспорт в София, които са в тежко състояние, съобщи Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община по транспорта.

По негови думи с приключването на проект по Оперативна програма „Околна среда” през 2013 година ще може да бъдат спрени не само червените „Икаруси”, но и стари „Мерцедес”-и, „Ман”-ове.

Според Христов по програмата ще бъдат предоставени около 50 милиона евро за закупуване на около 120 нови автобуса, които трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели за изпълнение на показателите за екологичност и достъпна среда.

По думите му в момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая, 10 влака за метрото, които ще позволят намаляване на интервалите между отделните влакчета в пиковите часове, както и обслужване на новостроящите се участъци до Летище „София” и ж.к. „Младост”.

„Тези проекти трябва да бъдат приключени в рамките на следващите година и половина и всички тези превозни средства да бъдат доставени и пуснати в експлоатация”, добави зам.-кметът Любомир Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

аз до 102

преди 11 години

Виж БВП на Германия, виж този на България. Коментарите ти са неуместни.

74

Berlin

преди 11 години

На нас тука ни бутнаха старата гара на Осткройц и построиха нова, модерна, без да спират влаковете вобще. И никой не би барабан и не ряза ленти. Освен това що стари релси изпосмениха - ум да ти зайде.

73

А, СТИГА ,БЕ.....

преди 11 години

.. ДА НЕ СА ПАК "БРАТСКИ И... СЪВЕТСКИ"...ХА,ХА,ХААААААА..ТИЯ ТРАМВАИ И ТРОЛЕИ...??!ТЮ,У,У,У,У,УУУУУУУУХ ......АЗ ПЪК ТЪКМО , ДА ВЗЕМА ДА НАПУСНА ТАЯ "СОЦ-*** "--НАРЕЧЕНА СОФИЯ...ХА,ХА,ХАААААААААА...!...НИЩО --ЩЕ СИ КАРАМ ДЖИПА В ПРОВИНЦИЯТА И ЩЕ ПЛАЧА...ХА,ХА,ХАААААААА...!ЩЕ ПЛАЧА И ЩЕ СЕ ОРИГВАМ НА АГНЕШКО И ПОДРОБИЦА ...!ГОРКИЯТ, АЗ.....!!!!!!.

fallback