fallback

КАТ разработва компютърна система за управление на възловите кръстовища в София. Това може да oзначачава, че идва краят на регулировчиците по столичните улици, съобщава bTV.

Идеята на КАТ е с помощта на компютри и камери да се ръководи целият трафик в централната част на града.

В момента системата работи на 5 кръстовища. С нейна помощ кола се придвижва от президентството до „Цариградско шосе” за по-малко от 3 минути.

От КАТ планират системата за дистанционно управление на светофарите да стартира с 30 кръстовища. Поетапно мрежата ще се увеличи до 100.

Компютърният софтуер ще прекрати работата на повечето регулировчици. Това обаче няма да доведе до безработица на пътните полицаи. „Ще има достатъчно работа за всички, идеята е да оптимизираме цялостно работата и най-вече да сме по-полезни на гражданите”, коментира Богдан Милчев, началник на КАТ-София.

Светофарите биха могли да заработят с дистанционно управление още от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Реформатор

преди 11 години

KAT извън МВР не трябва да си въоражен полицай за да регулираш движението и да проверяваш за колани и ГО могат да се обединят с ДАИ. Номерата на автомобилите се издават по местоживеене демек може и от общините заедно с личните документи...Айде отпадна още една структура от МВР...Ами АЗ май намерих 25% за увеличение на заплатите....

23

фен

преди 11 години

Те знаят ли какво е компютър?

22

Анонимен

преди 11 години

Нали полицаи няма да го разработват? Като знам какъв министър си търпят представям си какво ще разработят.

fallback