Течове се появиха по втория метродиаметър на софийското метро. Снимка: Булфото

Столичното метро ще протича при всеки по-силен дъжд още година, заяви директорът на Столичния метрополитен Стоян Братоев по повод локвите и течовете по новия метродиаметър след обилния дъжд в неделя.

По думите на Братоев това е нормално, защото в първата година на експлоатация на метрото конструкцията се напасва и е възможно да има още течове от фугите.

Няма некачествено строителство при новите метростанции, увери Братоев пред БНР.

Той съобщи, че още днес ще бъдат предприети необходимите мерки за отстраняване на повредите в конструкциите, довели до течовете в неделя.

Проблем имаше на подлеза към метростанция НДК откъм бул. "Витоша", който се наводни от запушена с шума решетка. Освен това протече и таванът на спирката на "Джеймс Баучър".

Още по темата
"Едното място е подлезът на НДК, около източните входове. На станция "Джеймс Баучер" проблемът е, че все още не е довършено строителството на подземния паркинг, който се намира над нея.

В момента се правят довършителни работи и рампата му не е отводнена, затова водата е навлязла по рампата върху перона. Протекла е вода и през една от фугите. Вземат се мерки през следващите дни рампата да бъде отводнена", отбеляза Братоев.

Dnes.bg припомня, че новият метродиаметър бе открит преди две седмици от премиера Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase