Снимка: БТА
fallback

Над 100 души отбелязаха Деня на Съединението в София. Церемонията се състоя в Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг, предаде  Агенция „Фокус” .

Популярни маршови песни, сред които „Един завет”, „Край Босфора”, „Шуми Марица”, „Де е България”, изпълни Академичния мъжки хор „Гусла” с диригент акад. Валентин Бобевски. Дворът на мавзолея беше изпълнен с представители на патриотични организации и граждани, сред които семейства с малки деца.

Зам.-кметът на София Любомир Христов поздрави присъстващите с празника и заяви, че с акта на Съединението се осъществило истинското обединение на българската нация.

„Единството, което демонстрира българския народ, смайва не само Европа, но и света и показва истинското място на България в този свят. Място, което и днес достойно заемаме в обединеното европейско семейство. Вярвам, че това, което нашите предци са направили, никога няма да бъде забравено”.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

78 до 82

преди 11 години

"затова ли в софия няма улица кръстена на софиянец"ДА! София е модерното лице и моторът на България - идват от всякъде и ние ги тласкаме напред.А Пловдив е символ на изостаналостта на България и на 2те най-лоши неща в нейната история - османското и руското робства: само османски къщи с турски *** и руски окупационни паметници - нищо българско няма.

68

Анонимен

преди 11 години

te sa napravili ,a sega tezi go razryshavat izmenicite koito sazdadoxa partii i se kriat lajat mamiat naroda a toi viarva li viarva prostia .

67

хаха

преди 11 години

и тва са много-останалите се кланят на бае боце ,слушат чалгга,и шмъркат или пушат дрога...кво СЪЕДИНЕНИЕ,кат вожда с всички сили се стреми да го обезсили с анти българските си постъпки...

fallback