Камера ще лови нарушителите на улица "202". Снимка: Булфото
fallback

Стационарна камера ще заснема пътните нарушения на столичната улица "202", съобщиха от  МВР.

Новата техника е разположена от днес на улицата в столичния квартал "Орландовци", където по информация на полицията често има гонки.

Инициативата е на Столичната полиция, а очакванията са намаляване на нарушенията на Закона за движение по пътищата, както и предотвратяване на организирането и провеждането на нерегламентирани състезания с автомобили и мотоциклети.

Само за последната седмица служителите на реда са предотвратили 4 опита за нерегламентирани гонки с автомобили в този пътен участък.

На 23 юни - събота, мобилни камери на "Пътна полиция" са засекли общо 140 нарушения от шофьори на ул. „202“, като всички те са свързани с превишена скорост, уточняват от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

678

преди 11 години

Всички камери да бъдат свързани с интернет, тогава ще се види че половината от нарушителите са милиционери и катаджии ,,тях кои ще ги глоби.

21

Анонимен

преди 11 години

.състезателите не са виновни за това че се състезават по улиците на софия, то така или иначе за да караш бързо в България трябва да си счупиш колата земете направете една писта а не да ми дигате тия палки и да ми ревете за пари после

20

svetlin

преди 11 години

bravo, minister!samo taka! deistvai smelo i barzo s kamerite!slagai kameri i lovi vsichki uchastnitzi v dvijenieto, koito ne spazvat zakonite - pesha, s koleleta, s magareta, s kone, s koli, s avtobusi, vlakove, helikopteri...neka da si plastat golemite globi v 1 mesechen srok, ako ne - sadia-izpalnitel za konfiskatzia na imustestvoto ili zatvor! iskame demokratzia, hubav red i chista darjava za vsichki balgarki i balgari i za gostite na BG!!!!!!

fallback