Специална акция ще бори вандализма в градския транспорт. Снимка: Булфото
fallback

Специална кампания срещу вандализма в градския транспорт ще стартира от юли, обяви Методи Аврамов от Центъра за градска мобилност по време на регионална конференция "Политики за управление на мобилността на територията на Столичната община".

Моделът е взаимстван от Германия, като целта е пътуващите в градския транспорт и чакащите по спирките да бъдат информирани за направените инвестиции за закупуването на нови превозни средства, спирки, информационни табла, както и за ремонтите им вследствие на вандалски прояви.

Според експертите от Центъра за градска мобилност тази акция би следвало да има положителен ефект и да разясни на гражданите на София цената на евентуалните техни противозаконни действия.

Освен това от новата учебна година ще започне активното предлагане и на услугата "Семеен пакет" за пътуване в градския транспорт.

Тя е част от мерките за промотиране на градския транспорт като начин за придвижване в столицата и позволява на родител и ученик да получат карти за всички линии за един и същ период с намаление на картата за ученика.

За добиване на популярност на инициативата ще бъдат използвани мобилни екипи, които ще бъдат изпращани по време на родителските срещи в училищата, за да издават на място картите.

Аврамов посочи още, че новите 600 информационни табла, които ще бъдат инсталирани със средства по проекта за интегриран столичен градски транспорт, ще са с гласово оповестяване на информацията.

Освен това до края на годината на двата терминала на летище "София" ще бъдат поставени билетни автомати, в които ще има възможност за плащане с банкова карта на билета за градски транспорт.

Целта е да бъдат улеснени чужденците, които идват в България и попадат в невидение как и откъде могат да си закупят билети за градския транспорт в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

тик так

преди 11 години

нека да има вандализъм, в Гърция се возиш в модерен автобус със климатроник, пътуващ ПО РАЗПИСАНИЕ спиращ където си ти, това струва 50евроцента=1лв, у нас чакам икарус да дойде 30минути и закъснява още, вътре ако е зима е студено ако е лято е жега и смрад, това също струва 1лев, нека да има вандализъм, нека палят всички рейсове докато не се оправи положението!

22

Karayankov

преди 11 години

nyama nujda ot bezdelnitzi inspektori!!!!!!!!!!!!!!!!! ima nujda ot vgrajdane na malki kameri s 180 v busovete - kamerite ne lajat, kamerite ne vzimat rushvet.struvat eftino - 100 leva i imat golyam efekt.videokadrite posle barzo sa v youtube i tzeliyat svyat vijda litzata i dannite na kradtzite i na vandalite!!!!!!

21

Прас тряс

преди 11 години

Като измааме джама на афтобуса с *** тряа да е по средата че да се цъфне по яко

fallback