ВМРО-БНД започва подписка за местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода". Снимка: архив, Булфото
fallback

ВМРО-Българско национално движение започва утре подписка за местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода", съобщиха от движението.

В 9 часа утре пред сградата на Върховния административен съд ВМРО ще организира митинг във връзка с концесията на "Софийска вода".

Тогава ще започне и кампанията на ВМРО - "Водата в обществени ръце".Целта й е събирането на над 100 хил. подписа, за да се предизвиква местен референдум за
прекратяване на концесията на "Софийска вода" АД за ВиК системата на София.

По същото време във ВАС ще се гледа по същество делото за отмяна на последното решение на ДКЕВР за увеличаване на цените на ВиК услугите на "Софийска вода". То е образувано по жалба на Красимир Каракачанов, Костадин Костадинов, Юлиан Ангелов, Ангел Джамбазки и Карлос Контрера в качеството им на граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Геро

преди 11 години

После след водата и тока! Аз така и не разбрах защо требваше да се приватизират тези структури? И то задължително от чужди фирми? За да изтичат кинтите от България по-ефикасно?

67

анонимен

преди 11 години

вън французите от софия.а софиянски и другите общински съветници подписали тази концесия за 50 години в затвора.къде ще се събират подписите.гавра е някакви чужденци да им плащаме заплати от милиони за наша вода и система.

66

dj

преди 11 години

Нещо протести няма ли да има за очакващите се нови цени на тока-тия ще ни разсипят само цени се вдигат

fallback