Снимка: Булфото

Подвижни колчета (пиломати) ще възпрепятстват преминаването на автомобили по бъдещата пешеходна зона на бул. "Витоша". Това каза пред комисията по транспортна инфраструктура Петър Диков.

Главният архитект на София съобщи за няколко промени от предварително заложените идеи в проекта. Сред тях са премахването на предварително замислената за строителство обществена тоалетна в участъка на ул. "П.Парчевич", заради жалби на юридически лица - собственици на магазини и на обществени организации в района.

Също така ще бъдат премахнати и предвидените в проекта кръгови движения при пресичането на пешеходната зона с улиците. Скоростта на автомобилите ще бъде ограничена по друг начин, а не с кръгови движения, посочи главният архитект.

По всяка вероятност ще отпадне от строителство и подземният паркинг между ул. "Солунска" и ул. "Алабин". По думите на Диков, причината за това са също множеството жалби на граждани.

Освен тези преработки на проекта, който утре предстои да се одобри от Столичния общински съвет, съветниците дискутираха и бъдещето на трамвайната линия, предаде БТА. Според становището на "Столичен електротранспорт" тя не трябва да се премахва от бул. "Витоша". Според другия вариант трамвайното трасе може да се измести по ново трасе по бул. "Ген. М. Д. Скобелев" над подлеза при НДК.

Третият вариант е и според решението на Столичния общински съвет, според който трамваите от бул. "Витоша" трябва да преминават по бул. "Патриарх Евтимий"и от него да преминават по бул. "Христо Ботев".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase