Еърбъс А320. Снимка: архив, Reuters
fallback

Полски чартърен самолет е кацнал аварийно на Терминал 1 на летище София в 12:58, съобщиха за Dnes.bg от министерството на транспорта.

Екипажът е поискал от българските власти разрешение за аварийно приземяване и веднага е осигурен коридор, взети са и мерки за сигурност.

Засега е ясно, че система в пилотската кабина е отчела нагар по една от кислородните маски в салона. Най-вероятната причина е късо съединение.

Самолетът е собственост на компания OLT Еxpress и е изпълнявал полет от Варшава за Хургада. На борда е имало 142 пътници.

За момента няма данни за ранени. Пътниците са били изведени от самолета.

По предварителна информация на борда не е имало българи.

Самолетът е изтеглен на буксир и в момента се правят проверки.

Пътниците чакат да бъде изпратен друг самолет и да продължат пътуването си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 11 години

свързали се с властите....кой власти?!? да не би да са звъннали на Бойко Борисов ...? то в Бг всичко от властите идва нали...... свързали са се с наземният на която чистота са били и има процедури! ама то в България това не важи, сигурно когато прекосяват, въздушното ни пространство, пилотите се свързват с централата на ДАНС?!драги ми новинари :))))

29

Кацнал бръмбар на..

преди 11 години

Кацнал бил...мухите кацат на ....Ербъсите се приземяват.

28

Пророк

преди 11 години

Днеска кацат по терминалите....утре по балконите на хората ша се загмецат...да урелизят на хората прането...добре че са днес.бегето да ни УсФедомят разбираш ли...

fallback