Въпреки забраната стотици мотори преминават на ден по "Цариградско шосе". Снимка: Булфото
fallback

Близо 130 моториста на час нарушават забраната за движение през бул. "Цариградско шосе", обяви шефът на столичния КАТ Богдан Милчев пред общинските съветници от комисията по транспортна инфраструктура.

По думите му действащата забрана за движението на мотористи по участъка от булеварда между бул. "Д-р Г. М. Димитров" и пл. "Орлов мост" в момента води до това мотористите да се смесват с трафика по бул. "Шипченски проход" и бул. "Драган Цанков".

Милчев участва в дискусията за отпадането на забраната за мотоциклети по участъка от "Цариградско шосе" и посочи, че няма повишение на броя на пътно-транспортните произшествия с мотористи.

Милчев даде за пример първите четири месеца от миналата година, през които има 19 катастрофи и първите на тази - с 20 катастрофи.

Началникът на "Пътна полиция" не прие аргументите на част от съветниците, че падането на забраната би затруднило трафика, като даде пример, че в часовете пик през бул. "България" за минута минават по 160 превозни средства, а през пл. "Орлов мост" - по 145.

В крайна сметка съветниците одобриха предложението за премахването на забраната, но то предстои да се разгледа и от Столичния общински съвет.

В края на март лично кметът Йорданка Фандъкова обеща на мотористите, че в най-скоро време "Цариградско шосе" ще бъде достъпно и за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

шофьор

преди 11 години

Минават с бясна скорост без да е спряла колоната от коли,създават напрежение за автомобилистите

48

do dsdas

преди 11 години

Предполагам всеки път като се погледнете Вие в огледалото си спомняте тази велика мисъл за себе си - опитайте да проследите родословното си дърво и може би ще разберете, че произхождате в най добрия случай от шопско село, превърнало се в квартал и вече Вие се мислите за "гражданин".Иначе решението на проблема с моторите - книжка за мотор+право на закупуване най-рано след 28-29 годишна възраст!

47

Моторист

преди 11 години

Моят мотор е 250 кубика и не ми е достатъчно за да бягам от колите бълващи се от всички посоки и преустроиващи както им падне, когато цариградско е отпушено и всичко ревне напред.Да го разрешат за мотори над 500 кубика за да могат да се движат пред колите. Така им е по-сигурно.

fallback