Паметникът на Радой Ралин ще бъде пред кино "Изток". Снимка: Булфото
fallback

Паметникът на писателя Радой Ралин ще бъде поставен пред бившето кино "Изток", съобщи  главният архитект Петър Диков.

Той посочи, че е проведена среща между заместник-кмета по култура Тодор Чобанов и наследниците на сатирика, които са се съгласили с предложеното място за поставянето на паметника.

Петър Диков припомни, че има решение на общинския съвет от 2006 година за поставяне на паметника в кв. "Изток" и се ангажира с кратък срок за издаване на разрешението за поставяне.

Паметникът на популярния писател по-късно бе предвиден за поставяне близо до реконструираната пешеходна зона по бул. "Цар Освободител" между Ректората и пл. "Орлов мост".

В крайна сметка обаче той ще намери място пред бившето кино "Изток".

Радой Ралин почина на 21 юли 2004 година на 81-годишна възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Щунци

преди 11 години

Защо тези университетски фарисей изпъдиха бронзовата фигура на Радой Ралин от техния "феодален двор"? Да не забравят както се мислят за монополисти и частни мениджъри, че ссъщност са на временна изборна длъжност в държавно учреждение!

6

ХаХа 2 за 2

преди 11 години

Радой се спомина с пенсия от 62лв, отвори литерните дела и ще видиш дали е бил придворен или въдворен! Понеже говориш за стиховете, ще цитирам нещо по памет от стихотворението "Созопол":"На заспиване са часовете сладкищурците шият златните обувки на съняморето чак до миглите достига..."Каква метафора, да усетиш прибоя с мигли -ВЕЛИКО

5

Ленци

преди 11 години

Читалище "Николай Хайтов" е на друг адрес- ул"Юрии Гагарин" с вход към ул "Жулио Кюри" а и не става въпрос за сравнение. Единия е с агрегатно състояние "рус-националист" а другия смята "национализма за антихуманизъм!"Този паметник не е монумент а човешка фигура от бронз! Радой няма нужда от читатели , а от припознаване....Той е рожба на България и тя трябва да припознае това свое чадо...

fallback