Снимка: Impact Press Group
fallback

Актове за близо 100 000 лева  съставиха от „Автомобилна администрация” и столичната полиция на маршрутки и таксита при 8-часова спецакция в София, съобщиха от транспортното министерство и МВР.

Инспекторите са проверили 235 маршрутки, като са съставили 157 акта. Най-често срещаните нарушения са неиздаване на билети, претоварване с по-голям брой пътници и неспазване на работното време.

Проверяващите установили, че страничната плъзгаща се врата на 146 возила нарочно била запечатана, за да се икономисва място и това налагало пътниците да влизат през предната дясна врата.

Двама от шофьорите управлявали маршрутките с актове, съставени по Закона за движение по пътищата с изтекъл срок. Един водач е санкциониран за изтекла шофьорска книжка, друг нямал валидна полица за гражданска отговорност, установили проверяващите.

Констатирани са и някои технически неизправности – два автомобила били с неизправни светлини, две се оказали без документ за годишен технически преглед, на три от тях липсвали страничните огледала, а други три били със спукани челни стъкла.

По време на акцията са проверени и 180 таксиметрови автомобила, като са съставени 35 акта. Двама таксиджии управлявали колите без книжка, а други петима били санкционирани с актове за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, глобените с фишове са шест.

Имало и случаи, в които шофьорите карали без разрешение от Столична община, без пътна книжка или с невключен електронен таксиметров апарат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Спиридон

преди 12 години

Така де, откога го чакахме това! Още ги щавете, писна ми от *** елементи по пътя.

43

попа

преди 12 години

Браво, това е начина!!! Контрол!!! Сега и ако ни сюрпризирате приятно преди Великден, че събраните глоби от тия 100 бона няма да отидат в Общинска банка, контролирана от Общинския съвет, откъдето после да поемат за кредитиране на сина на шефа (бившия) на Общинския съвет срещу нивички - е направо ще ми оправите деня!!!! Ама надали.....

42

Анонимен

преди 12 години

малко им е

fallback