До дни жриците се захващат с пролетното почистване. Снимка: Impact Press Group

Дами, практикуващи най-древната професия, са се организирали и ще участват в голямото пролетно почистване на столицата, съобщава за в. "Новинар" Рени Иванова, която преди години е работила на улицата, а сега се занимава с проблемите на жриците по пътищата.

"След стопяването на снеговете отдолу изскочиха нахвърляни бутилки от вода, чаши от кафе, салфетки, пликчета и други боклуци. На местата, на които момичетата работят, има изхвърлени кондоми, което никак не е приятно", обяснява тя.

Експроститутката разказва, че основната причина да организира жриците на любовта да запретнат ръкави е именно тази гледка.

Всяка проститутка ще трябва да направи сега уборка на работното си място на "Околовръстното шосе" в столицата.

"Представете си една девойка, облечена предизвикателно, с един тон грим и пудра по лицето, правеща силно впечатление, а около нея всичките тези боклуци и мръсотии", заявява Иванова.

Според нея идеята е възможност за момичетата да се представят в по-различна от обичайната за околните светлина.

"Те са съвсем нормални, добри и отговорни", подчертава Рени Иванова. Тя все още обаче не може да каже колко точно дами ще се включат в събирането на отпадъците. Първата дата на уборката е 22 април, а втората - 12 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase