Фандъкова провери реконструкцията на пешеходното пространство по бул."Цар Освободител" между СУ и пл. "Орлов мост". Снимка: БТА
fallback

Агресивните кучета и глутниците нямат място на улицата. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че очаква спешни промени в Наредба 41 на МЗХ, за да се изгради отворен тип приют, за който
общината има проект. Там животните ще бъдат настанявани в индивидуални къщички с дворче за разходки

„Трябва да е ясно формулирано, че кучетата могат да бъдат домашни или бездомни, и общината да има не само отговорността, но и правото да прибира бездомните кучета, започвайки от агресивните, в приютите и при доказана агресивност да се приспиват”, обясни Фандъкова.

Кметът посочи, че не всички граждани са за извеждането на бездомните кучета от районите, а в "Младост" има счупено стъкло на автомобил на "Екоравновесие".

Oще по темата

Кучетата се прибирали приоритетно от болници, детски градини, училища и не се връщали на място.

„Законът казва ясно, че агресивни и болни кучета се приспиват и ние трябва да спазим закона”, допълни Фандъкова.

Тя провери хода на реконструкцията на пешеходното пространство между Софийския университет и пл. "Орлов мост" по бул. "Цар Освободител". До края на април зоната ще бъде готова, а общината е инвестирала в реконструкция 730 хиляди лева.

Строителните дейности обхващат 5,5 дка, като в тях има 0,7 дка нови зелени пространства. Засаждат се 55 нови кестенови дървета от вид, който е резистентен към миниращия молец, попълва се с дъбови дървета вътрешната страна на зоната.

Предстои дооформянето на площадното пространство до университета, както и "зелената" ограда откъм булеварда. Паркирането на автомобилите ще се ограничи до половината от зоната, като ще е само в едната страна на обособената пътна алея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

АЗ

преди 12 години

ФЪНДЪКОВА, ДАСКАЛИЦЕ ЕЛА ДА ПОКАЗВАТЕ С НАЙДЕНОВ НА ПЕТ ГОДИШНОТО МИ ВНУЧЕ КОЙ ОТ ГЛУТНИЦАТА БОЛНИ ПОМИАРИ С ТЕНИЯ СА АГРЕСИВНИ И КОИ НЕ ЗА ДА СЕ ПАЗИ. ПАРИ САМО ОТ СПОНСОРИ ЗА ГЛЕДАНЕ НА КУЧЕТА А ПРИБИРАНЕ И ЕФТАНАЗИЯ СЛЕД МЕСЕЦ НА СВОБОДНИТЕ КАКТО Е ПРИ НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ. НЕ БИВА ЛИ? А МЕСО ОТ КЛАНИ АГАНЦА ЯДЕТЕ НАЛИ?

207

Анонимен

преди 12 години

Няма място изобщо за кучета по улицата,госпожо Фандъкова.Не замитайте проблема!

206

Анонимен

преди 12 години

Кучетата са много по- опасни от вълците.Има много случаи на случайна среща в гората на човек с вълк но освен уплаха за човека нищо друго не се е случвало.

fallback