Бездомни столични кучета. Снимка: архив Булфото
fallback

Бездомните кучета трябва да се кастрират, а не да се убиват, а и да се връщат там, където са били заловени, защото в противен случай се отваря ниша, в която се настаняват нови кучета.

Това коментира на пресконференция днес Аксиния Боснева от федерация "Грижа за бездомните кучета".

Oще по темата
По думите й живеещите между блоковете кучета, хранени и обгрижвани от гражданите, не са агресивни.

В столицата броят на бездомните кучета вероятно вече е около десет хиляди заради неспазване на Закона за защита на животните от страна на Столичната община, допълни Боснева.

Според представители на десет организации за защита на животните, средствата за борба с популацията на бездомните кучета се усвояват неправомерно.

Те твърдят, че от общинското дружество "Екоравновесие" залавя кучета, които вече са били кастрирани, за да се отчита дейност.

Като заблуда на обществото определят защитниците твърденията, че за построяване на приют за 500 кучета са необходими 6 млн.лв.

“В условията на криза 13 хиляди лева за куче би провокирало отново негативно отношение към бездомните”, според Боснева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

327

123

преди 12 години

На когото му харесват кучетата,да си ги гледа в къщи със собствени средства.То има гладуващи хора,а ще даваме пари за кучета.

326

hh

преди 12 години

Здравей АксинияТази стратегия се прилага вече 10 години.Вече се вижда се че не работи. Защо продължаваш да заблуждаваш хората и да им даваш напразни надежди че знаеш какво говориш?

325

Ибн Булгар

преди 12 години

"По думите й живеещите между блоковете кучета, хранени и обгрижвани от гражданите, не са агресивни."По - голяма тъпотия не бях чувал. Защо не дойде да го каже на глутницата зад блока ми, обгрижвана от банда откачалки, когато всеки път ме напада като се прибирам от работа?Дори в САЩ, където има зоо полиция приспиват бездомните кучета, които не биват потърсени след определено време.Тях ще наречете ли "зверове"?НЕ! Това се нарича РЕД!

fallback