Лекарите във ВМА се борят за живота на нахапания от кучета мъж. Снимка: Булфото
fallback

Нахапаният от кучета мъж е в критично състояние, съобщиха от Военномедицинската академия.

87-годишният Б.А.Т. е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация.

Мъжът е с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. Има и голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Oще по темата

В момента лекарите се борят за живота му, настанен е в реанимацията на ВМА.

По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали.

"Това е недопустимо, ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", ядоса се градоначалникът.

Тя настоя в Наредбата за бездомните кучета да бъдат заложени санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо. И това изискване трябва да залегне в нея", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Гражданин

преди 12 години

Днес е починал професор Ботьо Тачков нападнат от кучетата в Малинова Долина. Поклон пред паметта му! Страшно е това, което му се е случило, но е страшно и това което предстои.Предстои ОЗВЕРЯВАНЕ на българския народ. Защитавайки кучетата, аз не защитавам хората които ги хранят със сурово месо, както и НЕ съм "за" това те да са по улиците!Искам да отбележа първо, че за 2012 година почина 1 човек, нахапан от кучета и десетки и стотици от глад, мизерен живот, стотици хора прекараха зимата без подслон, стотици деца събират пари за лечение на тежки болести чрез смс-чета, стотици хора са починали, чакайки линейка да дойде, Стотици хора са починали в пътни инциденти, причинени от пияни шофьори, стотици хора заслужаваха по-добър живот. И защо сега се озверяваме срещу кучетата, като искам да отбележа че масово се избиват кучета, които първо са кастрирани, второ живеят мирно и такива, които никога не биха нападнали хора!ЗАЩО питам??? Защо не се озверим срещу тези, които правят живота ни мизерен! Тези, които са истинските виновници за случилото се??? Тези, които прибират парите за кастрациите и не ги извършват, тези, които прибират парите за приюти, а не прибират кучетата, тези които крадат от нас и ни УБИВАТ малко по малко!!! А народе????И сега усещаш ли как пак ти се превръщаш в жалък инструмент в ръцете на нескопосаните корумпирани УПРАВЛЯВАЩИ, тлъсти зализани, облечени в скъпи дрехи, каращи скъпи коли, но по-елементарен си ти, който не виждаш това и ставаш марионетка, манипулирана от медиите, преръщаш се в машина за хладнокръвно убиване.Ами това не е ли най-лесния начин на правителството и общините да се справи с проблема с кучетата?? Прехвърлянето на отговорността върху една глутница от озлобени, обезчовечени, нахранени от медиите със сурово месо ХОРА??!!Сега те ще свършат работата на екоравновесие и другите смешни организации....ДА АМА НЕ! Преди 20 години се е случило същото- масово зверско избиване на кучета, И??? проблема е решен???? НЕ! Защото да действаш като звяр носи само разрушение!!! Днес кучетата отново са много, И колкото и да ги убивате те пак ще възстановят броя си и пак ще е същото! АКО ПОМИСЛИТЕ МАЛКО, тъй като мозъкът ви е за това, ще разберете, че винаги ще има бездомни кучетаако хората не спрат да ги изхвърлят безотговорно,ако организациите, които ги кастрират не перат пари,ако кучетата се регистрират и всеки носи наказателна отговорност за изхвърлянето им на улицатаако няма действащи ефективно приютии ДА! Ако не спре да ви пука дали кучето ви е чистопородно и щом не е, да го изхвърлите????!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!! ВИЕ СТЕ *** МАРИОНЕТКИ! Почти не е останала чиста човещина! и мислещи трезво хора! Не бъдете глутница, бъдете ХОРА!!!

202

sky

преди 12 години

Има ли някой който да твърди ,обратното на това : Човек е много по ценен от куче .

201

Анонимен

преди 12 години

много се радвам че ви ръфат задниците!Те кучетата надушват *** и ***!Мен що не ме нападат,а?На всяко куче пържолка!

fallback