Общината ще подготвя проекти за спортни зали в дворовете на общинските училища. Снимка: БТА
fallback

Столичната община ще подготви типови проекти за изграждането на спортни зали в дворовете на общинските училища, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й работна група, начело на която е главният архитект на София - Петър Диков, вече разработва тези проекти, а още следващата година ще започне изпълнението на някои от тях.

Фандъкова присъства на откриването на две зали за скуош в район "Слатина", в които са инвестирани 284 хиляди лева. По-голямата част от средствата са от общинския бюджет, а по-малката сума - от Министерството на спорта.

Залите ще могат да се използват за тренировки по редица други спортове.

Фандъкова посочи, че за миналата година общината вече е ремонтирала 80 училищни салона и 20 спортни площадки в училищата.

По думите й предстои ремонт на спортния салон на училището в кв. "Суходол", ще се разширява и съществуващия салон в Първа английска гимназия.

Фандъкова добави още, че предстои строителство на спортен салон за Френската гимназия, както и ремонт на басейна и салона в училище в кв. "Овча купел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 12 години

След като раздадоха на свои хора междублоковите пространства и терените до булевардите.Решиха и на училищните дворове да посегнат.

4

БОБ

преди 12 години

Какви спортни зали, бе? Ние нация от спортисти ли ще ставаме? Ами защо не направят нещо за децата, на които им се учи повече - например задълбочаване на обучението, стипендии и други стимули, като организиране на състезания, изяви... Спортни зали?! Може да са ***, но да спортуват! И кой ще ни управлява след 20-30 години? Спортистите ли? Ужас!!!

3

Анонимен

преди 12 години

Някой спомня ли си, че преди 7 години един "генерал" стана кмет с обещание да построи завода за ***? Къде е "генерала", къде е завода? Пак му пречи правителството. Безскрупулни лъжци.

fallback