Досега целодневното обучение беше осигурено за учениците от 1-ви и 2-ри клас. Снимка: Булфото
fallback

През учебната 2012-2013 година всички третокласници в София ще учат целодневно, а общината ще получи целева субсидия за това, заяви пред БНР заместник-кметът по образованието Тодор Чобанов.

Проектозаконът за предучилищното и училищното образование, приет от кабинета, предвижда поетапно въвеждане на целодневно обучение и за учениците до 7 клас.

Досега целодневното обучение беше осигурено за учениците от 1-ви и 2-ри клас. С нормативните промени се осигуряват средства за целодневните занимания на около 40 хиляди третокласници.

За следващата учебна година Столична община е заделила 20 милиона лева, за да се изпълнят ангажиментите по Закона за предучилищното и училищното образование, каза още Чобанов.

Пак от следващата учебна година всички 5-годишни деца трябва да бъдат в предучилищна група по избор в училище или в детска градина.

Обхванатите за последните две години петгодишни в предучилищна подготовка в училищата в София са 1043 деца.

Oще по темата


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

777

преди 12 години

НА НАС НИ ОГРАБИХТЕ ЖИВОТА И НАДЕЖДИТЕ ,ЗАЩО И НА ДЕЦАТА ОГРАБВАТЕ ДЕТСТВОТО!!! ДО ЧИНОВНИЦИТЕ ВЪВ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО: АЛОО, ВИЕ ДЕЦА ИМАТЕ ЛИ ИЛИ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА !!!СМЕШНИЦИ!!! 22Г. Е..ТЕ М....ТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО, ВСИЧКИ ГО ОПРАВЯХТЕ ПОРЕД ,ВСЯКО СЛЕДВАЩО ПРАВИТЕЛСТВО. РЕЗУЛТАТА МНОГО БАБИ ХИЛАВО ДЕТЕ.

38

Retro

преди 12 години

До 4 клас бях на целодневно обучение. Следобед пишехме домашни или си играехме на двора. Не чувствам нещо да ми е липсвало, да съм била уморена и т.н. Лиготии.

37

до 44

преди 12 години

Дали детето ще се разхайти или ще стане човек, не зависи от това дали ще стои до 12:30 или до 18:30ч на училище.Има едни основи, които всеки родител трябва да положи при възпитанието на детето си. И да се старае после тези основи да не рухнат.Семейната обстановка и домашния уют са много по-добра среда за едно дете, от училището, където повярвай ми, понякога се случват ужасни неща.А и знанията, които ще придобие детето ви пак зависят от неговата дисциплина и мотивация, а не от времето в училище.

fallback