Снимка: Reuters
fallback

Ден след като лъсна скандалът със сайта на общината, от Московска 33 въведоха допълнително изискване (освен EГH), за да провериш дали дължиш данъци за имоти и такси в София.

Оказа се, че лесно може да се провери не само неплатените данъци, но и кои са адресите на имотите и регистрационните номера на колите на общинари, политици и известни личности.

Сега обаче достъпът е променен - справките вече не са достъпни само с ЕГН-та, а и с номер на имотната партида.

Oще по темата

Преди това да стане факт лъснаха министри със стари задължения и общинари с неплатени стари данъци.

Така стана известно, че премиерът Бойко Борисов е изряден към общината - плащал си е данъците от минали години, за тази година за имотите си в Банкя обаче дължи 387 лева.

Президентът Росен Плевнелиев също е изряден, но не и неговата съпруга Юлияна Плевнелиева, която е пропуснала да си плати дължимите за миналата година налози за над 1500 лева.

Само трима министри от кабинета на ГЕРБ са платили всичките си местни данъци и такси към столичния бюджет - Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Аню Ангелов.

Най-големи са задълженията на министъра на образованието Сергей Игнатов, който има натрупани стари задължения за 381 лв.

След него са спортният министър Свилен Нейков с 328 лв. и на културата Вежди Рашидов – 271 лв.

Бившият председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов дължи данъци от 1700 лева.

Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) пък не си е платил данъка за апартамента в "Красна поляна" от миналата година.

От Московска 33 първоначално се оправдаха, че информационната система на Столична община е заимствана от тази на общините в Ню Йорк и Лондон, впоследствие обаче промениха достъпа до нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

до #25

преди 12 години

Но снимката е на Ройтерс!!:)))

26

Това с партидите е

преди 12 години

Това с партидите е тъпотия. Под зададен формат ххххххххх може да се влиза само в някои районни общини. Тук х-са е цифра а -а е главна латинса буква. Някои от общините имат по съкратен формат във втората част на партидния номер. Не ми се говори за партидния номер за лек автомобил. Той изобщо не влиза в зададения формат. Добре че успях да видя всичко преди да успеят да сътворят тази глупост. Може някой да се обади на твореца на този софтуер и да му натрие носа с горенаписаното. Аз съм до тук.

25

ат

преди 12 години

Може в Лондон и Нюйорк да се виждат задълженията на управниците а в България не може. Май живеем в демокрация (автокрация). Всякаква рая (плебеи) дължи данъци, а управляващите ако искат.

fallback