Снимка: Reuters
fallback

"Нямаме намерение да гоним гражданите за климатиците, но искаме да въведем ред при поставянето им", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му при вчерашното си изказване за подготвяната наредба, в която ще се включи проблемът с поставените хаотично по сградите климатици, той не е бил разбран правилно с идеята му. Диков бе категоричен, че иска климатиците да се подредят, а не да се премахват.

"Гражданите и техните жилища ще са последни в намерението за подреждането на климатиците", посочи главният архитект.

Той посочи, че първо ще се започне с публичните сгради, като даде за пример сградата на здравното министерство, където след ремонт външните тела на климатиците са били подредени.

"Целта е да се въведе ред, а не да се тормози някой или да се репресира. Неправилно беше възприето "премахване на климатиците", повтарям изрично, че трябва да се въведе ред и той да бъде както в подреждането, така и във визията на климатиците“, допълни още Петър Диков.

Oще по темата

Недопустимо е да има външни климатици по фасадите на сгради - паметници на културата, смята главният архитект.

Диков допълни, че при него има десетки жалби от граждани, които посочват, че са тормозени от шум от климатиците на съседите им.

Климатиците са дребен проблем, но тормозещ много хора, а когато е така, той става проблем на града, констатира главният архитект на столицата.

Той отбеляза, че Столична община няма намерение да премахва остъклените балкони. По думите на Диков в този си вид те трябва да станат част от проектите за саниране на сградите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

До всички

преди 12 години

Това, че човекът иска да направи столицата ни по-добро място за живеене, е похвално.Но защо най-напред не се разправят с мошеническите строителни фирми и техните безобразия?Моля, върнете се на статията, качена тук на 23 февруари в 12.33 ч. /посветена на темата, за цените на жилищата/. Имам предвид ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ КОМЕНТАРА, които някой е написал днес. Вижте за какво става въпрос, разказано е интересно - позовава се на още два коментара,ще се ориентирате. С такива не се справят,та с климатиците!

115

СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИ

преди 12 години

влезте в Гугъл ......... и търсете ОНЛАЙН КАМЕРИ ОТ СВЕТА , вижте , моля ви , ще ви бъде МНОГО ИНТЕРЕСНО разгледайте тук-там , на балканите ........ из Европа .... минете и през УЖ изостаналата Турция иииииииииииииии после се върнете в България :)онова което искам да ви кажа , искам да го видите , защото ако АЗ ви го кажа - НЯМА ДА МИ ПОВЯРВАТЕ особено София е като след война

114

До 130

преди 12 години

Преместването на климатици , поставени твърде ниско на приземните етажи е съвсем различен проблем от предложението на Диков. Проблемът, който повдигате, трябва да бъде разрешен с намеса на общината.А климатици в жилищните квартали се поставят в опит на хората да избягат от най-големия рекетьор в държавата - Топлофикация София.

fallback