Снимка: Архив Булфото
fallback

Нивото на водата в трите общински язовира в Столичната община е ниско, обяви директорът на дирекция "Общински земи, гори и поземлени отношения" Нина Макарова пред БТА.

Тя бе категорична, че освен предприетите мерки по подобряване на състоянието на хидротехническите им съоръжения, са изчистени и задължителните 500-метрови участъци след язовирните стени.

Миналата година е бил завършен ремонтът на язовирната стена на яз. "Мрамор", която е била надградена.

Почистени са и 52 километра речни корита, които преминават през урбанизираната територия на общината.

Районните администрации наблюдават постоянно нивото на реките, преминаващи през територията на Столичната община.

В рамките на нормалното за сезона е и нивото на река Искър и на река Лесновска. Там общината има проекти за надграждане на защитните диги, заяви Макарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

rumen221

преди 12 години

ШОК,- НЕ ЛЪЖЕ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН... ПРАВОПИСА ТЕ ИЗДАВА...

7

ШОК!!!!!!!!!!

преди 12 години

ХОРА !!! ТОКУ ЩО В 12.00 ЕДИН ШОФИОР ЗАКЪСА В ПРЕСПА СНЯГ ПРЕД БЛОКА МИ НА СТОЛИЧЕН БУЛЕВАРД - МИНАХА 4 ТАКСИТА И 3 ЦИВИЛНИ КОЛИ НИКОЙ!!! НИКОЙ !!! НЕ СПРЯ ДА МУ ПОМОГНЕ АЗ ГО СМИЛИХ И ГО БУТНАХ И ИЗЛЕЗНА - Н И Е С М Е И З М Е Т БЪЛАГИТЕ!!!ДА ВИ ГО ......НА ВСИЧКИ!!!

6

rumen221

преди 12 години

КАРАДЖОВА РАЗКРИ ТАЙНАТА...- РАЗГАДАНА Е ТАЙНАТА НА 500-ТЕ ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ СА ЯЗОВИРИ, А СА...????"... - По повод днешното бедствие със скъсаната стена на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..."- НЕ Е ЯЗОВИР, А СЕ ВЪДИ РИБА..., НЕ Е ЯЗОВИР, А СЕ ПОЛИВА..., НЕ Е ЯЗОВИР..., НО СЕ "ВАДЯТ" ЛУДИ ПАРИ..., ЩО Е ТО...??? А И ПАРИТЕ...??? - КОЙ ЛИ ГИ ПРИБИРА...???

fallback