Снимка: Булфото
fallback

Районните кметове трябва да следят лично за работата по почистването в столицата, разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това е станало тази сутрин по време на заседание между районните кметове, Столичния инспекторат и представители на дирекцията "Обществен ред и сигурност" в общината.

Причината за срещата е очакваният нов снеговалеж и ниски температури.

Кметът на София Фанъдкова разпореди в районните администрации да бъдат създадени щабове за координация, както и да се обърнат към фирми и организации за осигуряване на допълнителен ресурс от хора и техника, които да съдействат при възникване на кризисни ситуации.

По-късно през деня Фандъкова се срещна и с комисаря по международно сътрудничество, хуманитарна
помощ и реакция при кризи на ЕК Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят ни даде добра оценка на работата на общината по зимното почистване, като увери столичния кмет, че София може да разчита на съдействия и експертна помощ при справянето с кризисни ситуации, причинени от природни бедствия, както и при по-големии комунални аварии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Aniletevtz

преди 12 години

Ейй само умници са се събрали в тоя форум, един да хванеш друг да удариш, особено тоя Румен дето кой знае кой му ги диктува тея неща да ги пише, защото той и 5 грама мозък в главата няма да измисли тоя коментар! Като сте толкова отворени всички защо не вземете да поемете властта да ви видиме до къде ще я докарате?! Ако на някой не му изнася да си отива в родното място при кравички и козлетата и да седи в изчистеното селце..ааа я се стягайте, къде ви е уважението, мрънкачи такива!!

50

groeg

преди 12 години

румене, на тебе къде ти е мозъка аз се чудя?! Цялата сбирщина тука дето сте се събрали разбирачи и отворковци, които сигурно не сте си изринали двора на село, да не се отваряте много и да оставите общината да си върши работата и да питате как да съдействате,а не да си греете гъзовете и да давате просташкото си мнение!Хубаво е да плюеме, когато нищо не зависи от нас ама понякога трябва и да сме обективни,и да сме адекватни в мненията си.Адмирации за Столична община и кмета и за полаганите усилия!

49

Ти

преди 12 години

Считам организацията за много добра и поздравявам кметицата :)

fallback