Снимка: БТА
fallback

Първият етап от новото трасе на метрото ще бъде готов няколко месеца предсрочно, заяви премиерът Бойко Борисов.

"За две-три минути ще се преодоляват разстоянията, които иначе се преминават за 40 минути с кола", обясни той.

Oще по темата

Днес премиерът инспектира стоежа на новата линия на метрополитена. Борисов се придвижи по новоизграденото трасе от бул. “Княгиня Мария Луиза“ до хотел “Хемус“.

До момента са прокопани 13 км. тунели, завършени са контактните мрежи и линиите, а работата по станциите е в довършителна фаза.

В районите на новите метростанции ще има и четири паркинга за автомобили с 2800 места.

Премиерът е препоръчал на общината цената на услугата да е по-ниска от тази на останалите платени паркинги в София, за да се стимулира използването на услугата.

Бойко Борисов допълни още, че се надява до края на 2013 година метрото да стига и до аерогарата. Той обясни, че крайният срок за това е 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Цветан Караилиев

преди 12 години

анонимните червени гадове не спират да плюят.Нека,това ясно показва безсилието на тези слабоумни ко****аци!Колкото до метрото,искрено му се радвам,ползвам го всеидем и се надявам,че нямада спре да се строи и след завършване на започнатото вече

19

Даниела

преди 12 години

Едва ли Бойко е от тези дето искат да има закони и правила.Той търси само публичност.Да питам аз ,кой построй училищата ,детските градини ,НДК,театрите,болниците,големите мостове и още много ,много обекти?Комунистите против,който постоянно плювате.Какво се построй след 1987год?МОЛОВЕ ,ЖП гарата в София ,която глътна много пари -за нищо и автомагистрали и метро-с чии пари?А какво е направено за провинцията?Освен някой и друг голям магазин в ,който обаче трябва да имаш пари за да влезеш.

18

преди 12 години

Браво!Ето за това сме гласували - да се строи в държавата. Плюенето сме го оставили на комунистите, те и без това БВП не могат да правят.Алооо София не държавата БГ и стига сте ни занимавали с метрото докато в провинцията се води борба за къшей хляб.Лондонското метро е построено през 1850година

fallback