Андрей Иванов се оттегли, но влиянието на Цветанов оставало в общината. Снимка: БТА
fallback

Фирми, чиито интереси са били накърнени от политиката на ГЕРБ за прозрачност в общината, стоят зад опитите да бъде накърнена репутацията на досегашния председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Елен Герджиков пред bTV, който ще бъде предложен да замести подалия оставка Иванов.

Той добави, че вчера вицепремиерът му се е обадил и го е попитал дали е съгласен да стане председател на Столичния общински съвет.

Според общинския съветник от ДСБ Атанас Атанасов обаче в общината имало тежки противоречия и две лобита – на Андрей Иванов и Йорднака Фандъкова.

Предложението Елен Герджиков да стане председател на СОС показва, че икономическото и политическо лоби запазва позициите си, заяви от своя страна и общинският съветник от левицата Жельо Бойчев.

Елен Герджиков обаче коментира, че не знае изобщо как да отговори на обвиненията, че е продукт на управлението на Андрей Иванов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подкрепи пред TV7 избора за нов председател на СОС. По думите й  Елен Герджиков  е един от най-активните съветници, който бил много полезен миналия мандат, както и по време на кампанията.

„Натискът върху Андрей Иванов беше твърде сериозен. Позицията, която заема,  е такава, че съсредоточава сериозни нападки“, добави Фандъкова по повод оставката на Иванов.

„Такова тежко политическо лицемерие гледахме миналата седмица, двамата даваха интервюта и обясняваха колко се обичат и че нямат противоречия, което не е вярно и това е причината да се стигне до тази смяна”, коментира обаче Атанас Атанасов.

Oще по темата

Според него няма конкретна причина за отстраняването на Иванов точно в този момент, след като е бил втори в листата на ГЕРБ след Фандъкова и след това беше избран за председател на СОС.

„Бойко Борисов е човекът, който командва процесите в Столична община, и ако отдолу мишките почнат да си мислят друго, биват размествани”, заключи Атанасов.

Той е категоричен, че има корупция, която се изразява в манипулиране на обществените поръчки, за да бъдат печелени от близки на управляващите фирми - монополистите.

Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев добави, че редица реформи и промени в София по време на мандата на Иванов като председател на Столичния общински съвет са му създали врагове. А основната причина да си отива са нерешените проблеми в София.

Според Бойчев и при управлението на Елен Герджиков в Столична община ще продължи да се налага политиката и подхода на Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Минко Герджиков

преди 12 години

Защо тази фамилия ГЕРДЖИКОВИ ми звучи като съпричастни към тайните служби. БТВ уж щеше да пита нещо за името но се задоволи само с името на дядо му.

73

BMW

преди 12 години

ЦЕЛИЯТ БЕДЕН НЕЩАСТЕН НАРОД В МИЗЕРИЯТА ,В КОЯТО СЕ НАМИРА СА ПО -ЗЛЕ И ОТ МИШКИ.ТЕЗИ ДВАМАТА ОХРАНЕНИ БЕЗМОЗЪЧНИ КОЗЕЛА,ДИРИЖИРАТ ЖИВОТА НА ХОРАТА.ГЛАСУВАЙТЕ ОТНОВО ЗА ГЛУПОСТТА И ГРОБ.

72

SAVCHO1950gdg

преди 12 години

ПО ТАЗИ ПОРНОГРАФИЯ ПОЛИТИЧЕСКА МОЖЕ ДА СЕ ЗАХЛАСТВА САМО ЕДНО СЛЯПО И ИЗРОДЕНО СТАДО НАРЕЧЕНО "НАРОД - БОКЛУЧИВ МАТРЯЛ" !!! ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО, ИЗТИЧАТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ НА БЪЛГАРИЯ !!!

fallback