Снимка: Булфото
fallback

Дирекция "Контрол по строителството" ще извърши проверка на закономерността на поставени търговски обекти в участъка по ул. "Кирил и Методий" и ул. "Екзарх Йосиф", обяви главният архитект на София Петър Диков.

Той уточни пред БТА, че подобна проверка в участъка от ул. "Цар Симеон" до ул. "Екзарх Йосиф" е показала, че голяма част от павилионите са поставени без необходимите строителни документи.

Главният архитект е внесъл в Столичния общински съвет предложение за премахване на част от преместваемите обекти на територията на Женския пазар, за да се даде възможност да се осъществи планираната реконструкция.

Решението на съвета е необходимо, тъй като Женският пазар се стопанисва от общинското дружество "Пазари Възраждане", а в него ще бъде изрично посочена и забрана за сключване на нови договори с продаващите в тези обекти", посочи още главният архитект.

Според него такава забрана е необходима, за да не се повтори ситуацията с част от магазините в пешеходния подлез на НДК, които е трябвало да се премахнат заради строителството на метрото.

По думите на главния архитект след приключване на проверката и решението на общинския съвет може да започне премахване на обектите, които попадат в обхвата на реконструкцията на пазара. Това може да стане до февруари, допълни Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Сиганин

преди 12 години

А *** гета кога ще ги проверяват или това не се отнася за електората.

4

ЪФСЪ

преди 12 години

тоя не беше ли НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАТКО НА БРАТКО?

3

perekly

преди 12 години

Големият брат ще разчисти , за да може малкия брат да спечели с проекта за реконструкция ,отново , приза за архитект на годината.Те не са свързани двамата и няма никакви интереси! Хич!

fallback