Снимка: Булфото
fallback

"Топлофикация София" отчете рекордни ниски температури през ноември и по-високи сметки за клиентите си.

В съобщение от дружеството се чете:

"През ноември 2011 г. "Топлофикация София" е доставила на клиентите си в столицата 421 220 МВтч топлинна енергия, което е с 49% повече в сравнение с ноември 2010 г., когато консумацията е била 282 205 Мвтч".

Според тях основната причина за това се корени в рекордно ниските средноденонощни температури, отчетени от синоптиците на БАН.

През ноември 2011 г. средномесечната температура била едва +2.9 градуса, а през ноември миналата година +10.5 градуса, пресмятат от столичната топлофикация.

"Въпреки слънцето и липсата на сняг това се оказа един от най-студените ноемврийски месеци за последните 20 години. Това е и основната причина за по-високите сметки за отопление в столицата. Допълнителна тежест оказва и цената на топлинната енергия, която е с 3% по-висока в сравнение със същия месец на 2010 година", коментира Стоян Цветанов, изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Според данните на изчислителния център на дружеството 82% от абонатите им сега ще получат сметки до 150 лв.

Най-голяма (над 36%) обаче оставала групата на потребителите със сметки между 50 и 100 лева.

От Топлофикация призовават клиентите си да проверят какви са били температурните стойности и какви количества топлинна енергия са консумирани през ноември 2010 г. и пак през ноември, но 2011 г., както и да направят сравнение.

Данните за двата сравнявани месеца щели да бъдат описани на гърба на съобщенията, които столичани ще получат през следващата седмица.

Днес обаче е безпредметно да ходите до касите на дружеството, от "Топлофикация София" съобщиха, че заради зареждането на сметките за ноември касите им няма да работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Petyo123

преди 12 години

Мислех да пиша ,но 126 го е казал ясно ! Докато си траем тези кучета ще ни стрижат до кръв и кост!Какви студове през ноември ,нищо необичайно не е имало за да се оправдават с това и да раздуват сметките .Трябва да се спре с това робско поведение и да се запали централата на крадците .Явно че нямат срам и от дума не разбират -само гьостерица тогава .

138

до бай Юрдан

преди 12 години

аз искам да си плащам, колкото сум си изхар4ил, ане на половината вход

137

Анонимен

преди 12 години

сметка за м. януари 2011 - 405 лв. при работещ 1 радиатор.

fallback