Йорданка Фандъкова Снимка: архив, БТА

Ще продължим да строим метро, пътища, детски градини, музеи. Ще го правим в диалог с бизнеса, синдикатите и гражданските организации.

Това каза столичната кметица Йорданка Фандъкова, която положи клетва, след като спечели втори мандат на поста.

На тържествената сесия по полагането на клетва на общинските съветници, кмета на Столичната община и кметовете на кметства присъства областният управител на София Данаил Кирилов. 

Клетва положиха и новоизбраните съветници от Столичния общински съвет и кметовете на кметства.

"Изборите свършиха – време е за работа", отсече Фандъкова. Тя заяви, че през новия мандат ще се заложи на строга финансова дисциплина, съкращаване на разходите и привличането на европейски средства.

Фандъкова увери, че в работата ѝ ще е важен всеки гражданин и че разчита на работа с всички политически сили в Общинския съвет в името на интересите на София.

"Надявам се, че популизмът и тяснопартийните интереси няма да надделяват над търсенето на добри решения", каза Фандъкова.

По думите ѝ и през този мандат ще се заложи на добър и ефективен контрол. Тя призова всеки, които има сигнали за нередности, да ги предоставя, тъй като това е начинът за борба с корупцията.

ГЕРБ има 33-ма съветници в новия Общински съвет, 15 са представителите на БСП, 8 – на Синята коалиция. НДСВ и „Атака” имат по двама съветници, а ВМРО – един.

Сред общинските съветници са Георги Кадиев, Владимир Каролев, Капка Сидерова, Николай Пехливанов, Ангел Джамбазки, Прошко Прошков и други.

От ГЕРБ решиха отново да издигнат кандидатурата на Андрей Иванов за председател на Столичния общински съвет. 

На тържествената сесия областният управител на София Данаил Кирилов посочи, че софиянци очакват от новоизбраните общински съветници упорита и ежедневна работа в полза на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase