Снимка: архив Булфото
fallback

"Топлофикация София" има 76 милиона лева текущи задължения за доставките на природен газ от "Булгаргаз", съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

По думите му за периода от началото на годината до април освен плащането на натрупаните задължения са плащани и текущите задължения на фирмата за доставките на природния газ.

Потребителите на дружеството дължат общо 230 милиона лева за използвана топлоенергия.

Общо 2382 са делата, които дружеството води срещу длъжници.

Цветанов каза още, че "Топлофикация София" ще разшири дейността си като топлинен счетоводител.

Пред журналисти той посочи, че 34 сгради вече се обслужват от фирмата, други 20 са пред подписване на договор, а се водят преговори и с още 17 сгради.

"Един от основните начини да се върне доверието на гражданите към дружеството е възможният директен контакт с фирмата, като тя поеме и топлинното счетоводство", обясни шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Той посочи, че загубата на фирмата за последните три години е намаляла от 63 милиона лева през 2008 година до 10 милиона лева през 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

ves666

преди 12 години

kombiniran nachin balgarski igralen fim projektiran na auditoriata veche 20 godini kradi kradi kradi kade zakonno kade nezakonno deri koji do poslednia balgarin.sabydi se balgarino stiga spa zapal h..i

69

SAMO????

преди 12 години

"Топлофикация София" завършва полугодието с безпрецедентна печалба от 29 милиона и 500 хиляди лева, сочат прогнозните данни. Това се дължи на по-високите цени на тока, който дружеството произвежда по комбиниран начин, и който на практика плащаме всички.

68

неверващ

преди 12 години

Да бе да!!!! А онзи ден имаше статия, че Топлофикация била на печалба само с 30млн лв!!!!!

fallback