Кметицата Йорданка Фандъкова се похвали с приключилата реконструкция на подлеза при жп гара Подуяне.

Той е единствен в София по два показателя: има подово отопление и е достъпен за хора с увреждания и детски колички от всичките си пет входа.

По време на откриването на съвременното съоръжение Фандъкова припомни, че в продължение на 20 години подлезът е бил в състояние на груб строеж.

Сега след осигуряване на финансирането – 1,034 млн. лв. по ОП "Регионално развитие" и 200 хил. лв от съсобственика НКЖИ, подлезът е бил завършен за три месеца.

Съоръжението е оборудвано още с асансьор за хората с двигателни проблеми, има монтирани камери за видеонаблюдение и тоалетна.

В него ще се помещават два пенсионерски клуба – от "Слатина" и от "Хаджи Димитър", полицейски инспектори от Първо и Пето РУП.

Охраната е поверена на фирма „Егида София“, която ще поеме и съседния подлез по д бул. „Мадрид“, след като бъде завършен.

Още по темата

На финалната права е и строежът на подлеза при жк „Бокар“, който също е включен в проекта, финансиран по ОП "Регионално развитие", съобщи кметицата.

Столичната община предстои да ремонтира още 7 подлеза и 26 детски площадки в три столични района, припомни Фандъкова.

Тя съобщи още, че над метростанцията "Стадион "В. Левски" ще бъде завършен първият общински подземен паркинг със средства на Центъра за градска мобилност.

Паркингът ще с капацитет 300 леки коли.

„Съоръжението е в груб строеж след завършването на метростанцията под него, а когато е готово, ще се експлоатира от поделението "Паркиране и мобилност" на Центъра за градска мобилност“, обяви Фандъкова и допълни, че един от трите етажа ще бъде даден за ползване на Българското национално радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase