Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА
fallback

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е издала заповед за спешна проверка в „Столичен електротранспорт” – депо „Красна поляна”, съобщават от общината.

Поводът за проверката е сигнал от работещи в депото, които са съобщили за нарушаване на трудовата дисциплина, Кодекса на труда и вътрешните правила за организация на работа в подразделението.

Писмото на ватманите от Красна поляна е заведено в събота в общината.

Те се оплакали от „непрестанен психически и сексуален тормоз от страна на началник „Експлоатация” в депото Живко Бодуров“, съобщи тогава "Новинар".

Дори две служителки на депо „Красна поляна” – Мариана Иванова и Михаела Губеранска са подали жалби за сексуален тормоз срещу него.

Друга служителка - Красимира Кючукова, е подала подава жалба в ръководството на предприятието за упражнен върху нея психически тормоз от страна на Бодуров.

Oще по темата

През април в общинското дпредприятие е била свикана спецкомисия за изясняване сигналите срещу Живко Бодуров, но окончателно становище по тях все още няма.

Това принудило работниците в депото да започнат подписа с искане за уволнението на Бодуров, в която са се включили близо 75 души.

Ватманите от Втори трамваен парк в кв. „Красна поляна” се оплакват и от спрените от няколко месеца бонуси в предприятието.

Столична община проверява сигналите и ако бъдат установени нарушения, ще бъде поискано отстраняване на конкретни служители, уточняват администрацията.

В началото на месеца, Столична община обяви най-печелившите си търговски дружества.

Пети сред общинските дружества, реализирали най-големи приходи, е именно "Столичен електротранспорт" ЕАД. След облагането с данъци печалбата му е 1,211 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

пич

преди 12 години

я кажете ватманките добре ли въртят кавала...поне колко мармозетката?

15

Таня

преди 12 години

Браво на Фандъкова. Ей на това му викам аз адекватна реакция. Браво.

14

Анонимен

преди 12 години

Фандъкова направо се разби от проверки. Точна така трябва да се прави, иначе няма оправия. Браво!

fallback