Снимка: Булфото
fallback

Около 400 ще са засегнатите таксиметрови автомобили в София, след като бъдат въведени пределните цени за таксиметровия превоз в столицата, сочат данните на Столичната община.

В столицата са регистрирани 5284 автомобила с таксиметрова дейност, като по-голямата част от тях извършват услугата на цени между 54 и 60 стотинки за дневна тарифа и до 70-80 стотинки за нощна тарифа.

Около 400 са колите, които извършват услугата на цени между 1,50 и 8,00 лева.

В четвъртък общинските съветници ще гласуват предложението на общината за крайна максимална цена за дневна тарифа от 1,30 лв. и за нощна тарифа – 1,60 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Даола

преди 13 години

Ако всички таксита вдигнат цените до предела трябва да бъдат уволнени всички, които приеха тази щуротия.

8

Внимание

преди 13 години

Точно това адски ме уморява в България: че трябва все очите си да отварям на четири: да не ме "порежат" на пазара в килограмите, да не ме "праснат" в таксито с тарифа 5 лева на километър, да не ми отрежат чантата в автобуса и все такива. Излизам навън и трябва и на *** да си сложа очи (то не че в къщи не е същото докато спиш). Докога???

7

До 5

преди 13 години

Продължение 6: ...но ако от прокуратурата ме оставят ще се опитам и ще успея поне 90% да ви оправя легастеници затлъстели! Измамници, ще ми карат за по 2-3 лв на км с някакви си трошки! Ни излагате пред целия свят с тази ваша ***! Но рано или късно при такава копърка се намира майстора и после паритр къде е скубал за коронки, мостове, протези, гипсови корита, рехабилитация и пр. заминават!

fallback