Снимка: Булфото

До края на април членове и съмишленици на сдружение "На ти с природата" ще разпространят до всички 150 ветеринарни кабинети в София информационна табела за данните, които ветеринарният лекар задължително трябва да събира при поставяне на трайна идентификация на домашно куче - микрочип, съобщиха от сдружението.

Според "На ти с природата" теза данни са масово непознати за ветеринарните лекари. Паралелно с информационния лист доброволци към сдружението ще проведат и кратка анкета сред ветеринарните лекари относно информираността за техните задължение при регистрация на домашни кучета, запознатост с процедурата, готовност да съхраняват и подават данни до контролните органи.
 

Анкетата ще отрази и предложенията на лекарите за подобряване на регистрационната процедура. Техните мнения ще бъдат отразени в доклад до Министерство на земеделието и храните с препоръки за подобряване на регистрационната система.

Информационният лист, който ще разпространи сдружението, се издава в сътрудничество с Областната дирекция по безопасност нахраните, София в рамките на проект "И с моето куче в Европа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase