Снимка: Булфото
fallback

Кестени, брези, чинари и липи ще бъдат засадени по няколко столични булеварда, съобщиха от дирекция "Зелена система" на общината.

През есента предстои подрязване на липите и ясените по ул. "20 април", "Васил Априлов", "Панайот Волов", "Странджа" и бул. "Христо Ботев". Тогава ще се прочистят стари и опасни дървета.

Нови брези ще има по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", по булевардите "Рожен", "Прага" и ул. "Нишава" - кестени, по бул. "Христо Смирненски" - чинари, а освен по ул. "Екзарх Йосиф", предстои и засаждане на липи в пространството около храм-паметника "Св. Ал. Невски".

В столицата продължава премахването на опасни тополови дървета, което става след изготвена експертна оценка или при подаване на сигнал за аварийно отсичане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 13 години

дас не позна ето в Сандански къщите са 99%БОЯДИСАНИ,така е по цяло пиринско/в градовете и големите села/ по черноморието,по големите градове,сега що си кривиш душата никога така масово не са обновявани фасади на сгради по София,критикувайте КОРЕКТНО А НЕ ГЛЕДАЙКИ В ТАВАНА/който вероятно трябва да освежиш/хахаха.

17

Един Българин

преди 13 години

Добре, а кога ще започнете да озеленявате изцяло "асфалтени" улици или такива с много малко дървета като Козлодуй,Каменоделска,бул. ген. Данаил Николаев и много други?!

16

nestinar

преди 13 години

Пък я ми кажи ти ,къде ти е къщата,че да мудръпна един танц отгоре ѝ!?

fallback