Снимка: БГНЕС
fallback

До месец Столичната община стартира акция за издирване на домашни кучета, които не са регистрирани и не им е платена такса.

Проверките ще се правят от служители на Столичния инспекторат, ветеринари и чиновници от районните кметства.

Визитите по домовете трябва да установят колко са хората, които имат четириноги домашни любимци, колко кучета гледат, регистрирали ли са ги и плащат ли им таксата, която е 24 лв. на година.

По ветеринарния закон всеки притежател на куче трябва да го регистрира в животинска лечебница и да му плаща такса в общината по местоживеене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

лала

преди 14 години

...целуфанчета, бутилки, дори и бурани!! Със сигурност кучетата не са ги донесли. А да не говорим, че съм виждала хора да пикаят и *** там. Та, моля ви, помислете като разумни хора. Кучетата не са ви виновни за мръсотията!

228

лала

преди 14 години

Отгледала съм детето си с куче. И се разбират много добре. Мисля, че животните ни учат на човещина. Който не го вижда, за мен, е поредният кон с капаци, който много държи всичи останали да са му виновни. А за акитата...в София има повече бездомни кучета, мислите ли, че когато всички се хванат да си ги събират(аз си ги събирам), ще е по-чисто? И да започнат, пак ще е същата мизерия, защото нямате манталитета да поддържате чисто. В парка, в който ходим, навсякъде гъмжи от памперси, хартийки....

227

lola

преди 14 години

Освен годишни данъци за кучетата да ги глобяват и за акитата,които оставят след себе си.Онзи ден съм изхабила 20л. вода докато отмия едно аки от обувката си.Да глобяват и ***,които си изхвърлят *** през балкона.Имам една съседка,която всеки месец си изхвърля превръзките през прозореца(селянката живее даже в центъра на София и се има за софиянка).А вие познавате ли такива?

fallback