Снимка: БГНЕС
fallback

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

213

бай ДЖОН

преди 15 години

ПОЛИЦИЯТА ПИРУВА , МАФИЯТА ЛИКУВА, МИКОВ на ПИРА е БИЛ и там се НАПИЛ

212

мл

преди 15 години

МИ АКО ДЪРЖАВАТА ИМАШЕ ЗАКИНИ ДА СИ КОНТРОЛИРА ТРАНСПОРТНИТЕ СРЕДСТВА НЯМАШЕ ДА ИМА ТАКИВА ТРАГЕДИИ СЕГА ДРУГИ ИМ ВИНОВНИ

211

Анонимен

преди 15 години

според мен не би трябвало да има национален ден за траур заради 18човека! Които и да са били те не биха искали това! Убеден съм. Както аз не бих искал ако се случи с мен. Хора се раждат и умират. То всеки ден да е траур.

fallback