Новото ръководство на АГ болница "Шейново" е установило пропуски на предишното ръководство при воденето на документацията за децата в риск (юридическата формулировка за бебета, изоставени от техните майки веднага след раждането – б.р.).

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

В писмо до съвета изпълнителният директор на болницата Иван Костов сигнализира, че при приемането от старото ръководство на документацията за децата в риск се е установило, че има пропуски при воденето й, допълни Иванов.

Според документа, за тази дейност тогава са отговаряли юрисконсултът на болницата Йова Петрова и одиторът по качеството Валентина Дичкова.

Според писмото двете не са представили документи за настаняването на децата, освен една заповед за настаняването на едно дете.

Изискването е тази информация да се съхранява пет години.

Новото ръководство е изпратило нотариална покана до Петрова, в което се иска да предостави документите за децата в риск за периода от 1 януари 2003 година до 8 август 2008 година, но тя не е предоставила нищо.

Изпълнителният директор на болницата е поискал проверка от прокуратурата относно съставянето на актове за раждане на децата в риск, съобщи още Иванов.

От началото на 2009 година до днес в АГ "Шейново" са оставени за осиновяване пет деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase