Снимка: БГНЕС
fallback

„Паркинги и гаражи” да започнат да работят денонощно в столицата, 7 дни в седмицата, предлагат общинските съветници от ДСБ.

Според тях единствено по този начин може да се реши проблемът с незаконното паркиране в София.

Тъмносините общинари смятат, че КАТ е абдикирал от задълженията си, а полицаите непрекъснато си затварят очите за нарушенията на „мутрите”.

От ДСБ предлагат да има промяна в наредбата за организация на движението, според която броят на местата "служебен абонамент" да бъде ограничен до 10% от паркоместата в "синя зона".

"Има улици, където броят на местата "служебен абонамент" е 40-50 процента от общия брой на местата“, каза Вили Лилков.

Общинските съветници на Костов са решили още да предложат промени в наредбата,  която регламентира т.нар „преференциално паркиране”.

Сега живеещите в „Синя зона” плащат по 70 лева годишна такса, срещу която могат да паркират само на две пресечки от мястото, където е домът им.

„В стремежа си да печели много пари, фирма „Паркинги и гаражи” увеличи дотам броя на местата със служебен абонамент, че на улици като „Узунджовска” или „Уилям Гладстон”, броят им вече е около 40-50% от общия брой на паркоместата“, допълни Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Dedo

преди 15 години

Общинските съветници от ДСБ ще си вкарат невероятен автогол преди изборите, ако прокарват идеята паяците /които и без това не е ясно законни ли са или не/ да вдигат коли дори и през нощта... Защото това няма да доведе до повече свободни тротоари или площи, а само ще ядоса допълнително хората и ще ги настрои срещу ДСБ ... Не вярвам да са толкова *** ....

33

Aнонимен

преди 15 години

Съгласен съм "паяците" да работят денонощно, 7 дни в седмицата, но не само в синята зона. Да се поогледат и в другите квартали на София. Да видите там какви нарушения има. Да се отзовават на повиквания от граждани. Например пред моя гараж непрекъснато се паркира, въпреки че гаражът е във вътрешен частен двор.

32

преди 15 години

Не разбрах какво не му хареасваш на градския травнспорт. Че закъснява заради шофьори, дето задръстват Графа ли?Ако не ти харесваят колчетата или искаш още паркинги, стани кмет и промени правилата. Това, че не ти харесват сегашните правила обаче не означава, че не трябва да ги спазваш. Нито пък това, че някой бил крадял или не ти харесва градския транспорт ти дава право да нарушаваш закона за движение по пътищата.Ние нормалните хора искаме ти да не паркираш дето е забранено, а тия от паркинги и гаражи да не крадат, вместо да е обратното и всеки от вас да се оправдава с другия.

fallback