Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на топлинната енергия ще следват цените на природния газ и ще има намаление от 1 април, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) проф. Константин Шушулов.

Той посочи, че от "Булгаргаз" още не са подали официално заявление в държавната комисия за новата цена на газа, но ако понижението на синьото гориво е с около 11 на сто, както бе предварително обявено, то цената на топлинната енергия ще спадне с около 8 процента.

Помолен за коментар и на решението на правителството увеличението на цената на парното в София да бъде премахнато, Шушулов каза, че в ДКЕВР са малко изненадани.

"Не е елементарен проблемът, защото има подводни камъни", каза Шушулов. "Добре е от гледна точка на потребителите, как обаче ще се компенсират загубите на "Топлофикация-София", е вторият въпрос".

Според председателя на ДКЕВР големите разлики в януарските сметки за парно на отделните потребители се дължат или на неправилно извършено извънредно отчитане на топломерите или на грешки в разпределението на топлинната енергия в отделните сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

преди 15 години

mogeha i da ne go namaliat.Zadalgeni sa tai kato takava prozedura e predprieta v zelia evro saiuz.Tarpenieto ste ni pokage kolkoto i paradoksalno da zvuci no realisticno:dekembvri ste bade udvoeno s izvinenieto ce krizata e bila predvidena...?

16

преди 15 години

МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ДОБРЕ АКО НАМАЛЯТ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО АВГУСТ МЕСЕЦ ЗА ДА МОГАТ ДА Я ВДИГНАТ ОТНОВО НОЕМВРИ ! БА-СИ ТАЯ СТРАНА САМО БЕЗСКРУПУЛНИ ИЗ-РОДИ ЛИ Я УПРАВЛЯВАТ ??? ИЛИ ЩЕ СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА КАЖЕ И НАПРАВИ НЕЩО КАКТО ТРЯБВА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ СВИ-НИ???

15

преди 15 години

Пълна глупост е това, че като фалира парното и се преватизира ще се намали цената. Колкото се намали цената на тока като попадна в частните монополисти ЧЕЗ и ЕОН.

fallback