Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на парното в София са по-високи с 35 процента през януари тази година, обяви пред БНТ директорът на столичната "Топлофикация" Петко Милевски.

„Ако погледнем обаче в ценовата част на тази сметка, действително цените тази година са с 35 процента по-високи от миналата година. И то няма как да не бъде отразено. Аз съм също впечатлен, когато видя една сметка и сравня цените. Но е хубаво да погледнем в онази част на сметката, където е употребената енергия“, заяви директорът на дружеството.

Той призна, че по-ниското потребление е отразено, но пък „какво можехме да направим?, попита той.

"Между 7 и 11 януари наистина имаше разколебаване на топлоподаването. Най-ниската температура, при която е бил топлоносителят, е 51 градуса. До това ниво ние най-ниско сме стигнали, след което ние бързо сме го преодолели в рамките на три дни и половина. Първи от цялата страна София въведе ограничителен режим. Ние можехме до края на месеца да подаваме вода с ниски параметри. Тогава сметките щяха да бъдат по-ниски. Щяха ли обаче софиянци да бъдат доволни? Аз се съмнявам! В днешната ситуация щяхме да имаме първо недоволство от по-слабо топлоподаване, и второ – от по-високи сметки", обясни Петко Милевски.

Според него по-високите януарски сметки за парно на софиянци са функции от нормалното топлоподаване.

Милевски каза още, че е съществувал вариант 650 човека да бъдат изпратени при потребителите и да започват физическо замерване на данните, за да се отдели периодът с ниската цена до януари.

Директорът на "Топлофикация-София" направи сравнение с цените на билетчето в столичния автотранспорт.

Според него скокът на цената на парното се дължи на по-високите стойности на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

преди 15 години

Това не е държава.....никъде го няма това което се случва тук!!!Революцията не трябва да е нежна....хора да се обединим и да им покажем на какво сме способни!!! Това са едни пиявици...които трябва да изчезнат!!!

28

edcnjcl

преди 15 години

ne im plastayte na nestastnitsite vece kato serat tsapat i kacolite si viknete ot bruksel komisiya da slojat i kotrolni datcitsi za temperatura v razlicni tocki po traseto ste se vidi ce ne tgovaryat dannite za tova deto go plastame osobeno prez nostta te minavat na spyast rejim

27

D

преди 15 години

То май освен в София и в Русе цените са надути яко, но не изключвам и в други градове да е така. Защо са ни тези фирми за топлинно счетоводство и на тях да плащаме пари. Отиваш да си плащаш хоп 4лв за топломери, защото са дошли да ти го отчетат. Да съм ги молила? Все пак може и сам да си запише човек 3числа и да им ги даде или да ги пусне по нета. А това дето ти влизат във всички стаи с обувките дето газят навсякъде няма да коментирам. Когато нямахме топломери също плащахме повечко пари, но поне целият ни апартамент беше топъл, а не като сега даваш куп пари само за 1 радиатор. Сега пуснали в писмата разпечатка обаче така написана, че по-възрастните хора от блока се чудят за какво става въпрос. Ама като отидеш да им кажеш нещо ще ти кажат г-жо/г-не в бележката ви пише всичко. Да ги махат тези топломери!

fallback