Снимка: БГНЕС
fallback

Ремонтът на ключовия столичен булевард "Цар Борис III" ще започне до края на седмицата.

Кърпенето на дупките по платната ще става без спиране на движението.

Необходимите за поправката средства, които са в размер на 2 млн. лв., ще бъдат отпуснати от държавата и общината. За това се разбраха изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Янко Янков и зам.-кметът по транспорт на София Александър Цветков.

Двете институции решиха да си поделят отговорността за ремонта на отсечката Околовръстното – спирка "Шипка" от път Е-79.

Всичко това стана възможно след протеста на граждани срещу безотговорността им по отношение на ужасното състояние на платната.

Само ден по-рано общината и държавата си прехвърляха топката кой трябва да плати и направи ремонта.

Първо кметството "се извини" на гражданите за състоянието на този участък, който е държавна собственост и за чийто ремонт не са били отделени средства от НАПИ.

На свой ред от агенцията отвърнаха, че по силата на протокол, подписан от кмета на София Бойко Борисов през октомври 2008 г., булевард "Цар Борис III" се поддържа от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

nqma

преди 15 години

nqma da e lo6o da si svur6at rabotata NAI NAKRAQ!!!!!

34

До номер 27 и себепо

преди 15 години

Писна ми от делението на граждани и селяни. Никъде по света го няма това... Въпроса не е откъде си, а с какво допринасяш за града в който живееш и респективно държавата, в която си се родил. Длъжници сме на майките и бащите си... а вижте какво става... срам ме е от самите нас!!!

33

Angel

преди 15 години

Za sujalenie,moga samo da dobavia,che dori sled kato bude "remontiran",bulevardut niama da bude po-razlichen ot segashnoto mu polojenie!Ot tezi 2 mln se predpolaga,che polovinata shte budat razpredeleni m/u niakoi hora,koito iskat da kupiat S Class na sina si!Zatova,che iskam da vi kaja na vsichki,che vsichko tova e podlo ot strana na nashite prodajnici,a nie vse shte si traem!Mnogo losho!

fallback