Снимка: Dnes.bg
fallback

Около 1000 души има на площад "Народно събрание", където тече протестът на студенти, земеделци и еколози.

Репортерът на Dnes.bg преброи повече служители на реда, отколкото протестиращи.

Чуват се скандирания: "Станишев, иди си, боклуците вземи си!","Мишоци!","Оставка!", "Червени боклуци!"

"Без насилие!". "Мълчалив, седящ протест за гората, хората" – това са плакатите, издигнати до този момент пред парламента.

Протестращите разпънаха и голям български флаг.

Заместник председателят на 40-тото Народно събрание Петър Берон излезе от сградата и веднага бе ескортиран под бурните освирквания на тълпата до близката сграда на Българската академия на науките.

Сред митингуващите беше забелязан и общинарят Мартин Заимов.

Очакванията на протестиращите са към тях да се присъединят и депутати от опозицията, които днес напуснаха пленарната зала.

"Докато управляващите се скрият зад дебелите стени на Народното събрание, ние ще бъдем вън, сред тях, заяви Мартин Димитров. "Целта ни е не да оглавим протеста, а да сме там, където ни е мястото", допълни той.

Димитров каза още, че ще стоят навън пред Народното събрание, докато продължат протестите.

Полицаите обаче пропускат протестиращите, но само след като им снимат личните карти с видеокамера.

Пенсионерите пък се оплакват, че били пребърквани и обискирани.

На въпрос на Dnes.bg защо се налага това и не представлява ли посегателство върху личните данни, от полицията обясниха, че това са превантивни мерки и до този момент са иззети няколко метални бокса, а и саморъчно изработени бомбички.

Вътре в сградата на Народното събрание Георги Пирински съобщи, че е готов да приеме всички представители на протестиращите.

Парламентарният шеф обясни, че няколко дни преди протеста е потърсил информация за това дали протестиращите ще излъчат свои представители, с които да се преговаря.

Протестиращите са заявили, че не желаят да влизат в Народното събрание, не желаят да поставят своите искания в парламента и че искат да изразят своите искания чрез протеста пред парламента.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

317

преди 15 години

otnosno komunistite i kapitalistite: "Собствениците на капитала ще стимулират работническата класа да купува все повече и по-скъпи стоки, къщи и технологи като по този начин ще ги насърчават да вземат повече и по-скъпи кредити, докато техния дълг стане непоносим. Неплатеният дълг ще доведе до фалит на банките, които ще трябва да бъдат национализирани, а правителството ще трябва да поеме по пътища, които в края на краищата ще доведат до комунизъм"Карл Маркс, 1867 г.

316

аз оставам

преди 15 години

Прав ти път и си спомни каквото ти казвам сега. Свободата е състояние на духа, а не на материята. Сбогом.Бъди щастлив и свободен някъде в небитието.

315

ами

преди 15 години

присъстващите бяха колкото Али Баба и четиридесетте разбойници.

fallback