Главният архитект на район "Студентски" Теодор Коларски е освободен заради допуснати нарушения, обяви кметът на София Бойко Борисов.

Две работни групи, съставени от различни специалисти от други районни администрации, проверяват увеселителните заведения, нощните клубове, дискотеките и преместваемите обекти в район "Студентски", допълни Борисов.

"След като освободих главния архитект на район "Студентски", чакам да видя кой ще понесе отговорността си в ДАМС и в Министерството на финансите за направени нарушения в Студентския град", каза Борисов.

Решението на Борисов идва ден след като главният архитект на столицата Петър Диков обяви, че започват повсеместни проверки на заведенията в Студентския град.

В четвъртък Диков обяви, че дискотека "Амнезия", пред която стана убийството на студента Стоян Балтов, е одобренa като "временен преместваем обект, модулни павилиони и търговска дейност".

Договорът за наем предвижда за 200-те квадратни метра, на които е трябвало да се помещават павилиони, а не клуб, да се заплащат по 240 лева месечно.

Междувременно 500 младежи тръгнаха на протестно шествие до парламента, предаде репортер на Dnes.bg, който на място следи обстановката със студентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase