Снимка: БГНЕС
fallback

Цената на 1 кубичен метър вода да стане 1,40 лв. с ДДС от 1 януари, предлага концесионерът "Софийска вода" АД.

Предложението бе обсъдено на заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Увеличението е с 14,6 процента в сравнение със сегашната цена на водата, която е 1,20 лв. с ДДС.

Главният секретар на "Софийска вода" Иван Иванов посочи, че увеличението е необходимо, за да се гарантира инвестиционния план на дружеството и за да може да бъде усвоен заемът по ИСПА.

От ДКЕВР признаха, че са склонни да приемат исканата от дружеството нова цена, за да не бъде осуетен проектът по ИСПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

смотаняк

преди 15 години

Абе, докато се дърлим, софиянци и несофиянци, хората си прибират паричките и ни се смеят, същото е и с ***, и със задръстванията в столицата. Продължавайте да се обвинявате едни други за проблемите в държавата, те горе си лапат баницата!

39

жал

преди 15 години

30, писък за задоволяване ли надаваш? Това се прави най-често във вестниците, като се посочва и информация за контакт. Тук ли намери да се оплакваш за състоянието си? Обаче нешо бъркаш психиката със секса.

38

водопад

преди 15 години

Браво! За блатна вода - 1.40 лв. Три дни като стои в кофата и на дъното и се утаява лигава сиво-кафява косместа мътилка, за която някаква много почтена дама от софийската фирма се изцепи: "Софиянци пият прекрасна вода". Права е - пием горнобанска !!! А софиянци от година-две се вмирисаха - всеки трети като мине покрай теб и те лъхва смрад на стара, засъхнала по непрани дрехи пот . Сега с новите цени ще ни трябват противогази. Защото прехвалените чуждестранни инвеститори, първо вземат, после уж инвестират. Ами така е като сме "избрали" някакави никому неизвестни бедняшки, гаражни фирмички, какво очакваме - те са дошли тук да печелят а не да градят в чужда за тях страна, където се лови риба в мътна вода. Айде на келепира!

fallback